1. Noutati
  2. Începând cu 27 aprilie ŠKODA AUTO va relua producția de autoturisme
26.04.2020
STIRI DE LA SKODA

Începând cu 27 aprilie ŠKODA AUTO va relua producția de autoturisme

ŠKODA AUTO va reporni producția în cele trei fabrici din Cehia respectând peste 80 de măsuri de prevenție obligatorii

fs
  • ŠKODA AUTO va reporni producția în cele trei fabrici din Cehia începând cu 27 aprilie
  • Măsurile de protecție a angajaților rămân prioritare
  • Se vor impune mai mult de 80 de măsuri de prevenție obligatorii pentru a împiedica personalul să se infecteze la locul de muncă
  • Programul include măsuri de protecție concrete pentru angajați, precum și schimbări organizaționale în cadrul structurii

Directorul general al ŠKODA AUTO, Bernhard Maier, a declarat: „Producția în cele trei fabrici ale noastre din Cehia a fost suspendată începând cu 18 martie 2020. A fost decizia corectă de a lua măsuri atât de drastice pentru a menține siguranța tuturor. Dar acum a venit momentul să începem să privim înainte cu mult optimism. Reprezentanțele ŠKODA se redeschid treptat în Europa și, reluând succesiv producția, facem și următorul pas important pentru a putea livra din nou vehicule pe piețe. Aș dori să mulțumesc tuturor membrilor personalului care au muncit din greu în ultimele zile și săptămâni pentru a face posibilă reluarea producției. Echipa ŠKODA este pe deplin angajată și dornică să își înceapă activitatea.”

Michael Oeljeklaus, membru al Consiliului de administrație ŠKODA AUTO pentru producție și logistică, a adăugat: „Pe întreaga perioadă de închidere, am pregătit repornirea producției. Pe lângă protejarea lanțurilor noastre de aprovizionare, am analizat și oportunitățile pentru membrii personalului nostru care fac naveta pentru a lucra peste granițe ... "

Bohdan Wojnar, membru al Consiliului de resurse umane a ŠKODA AUTO, a subliniat: „Am lucrat îndeaproape cu partenerul nostru social, KOVO, în ultimele săptămâni pentru a dezvolta două concept: „Producția sigură” și „Biroul sigur”. Acest lucru prevede  introducerea a peste 80 de măsuri de prevenție  concrete aplicabile tuturor spațiilor din fabrică și clădirilor de birouri, pentru a ne proteja angajații în cel mai bun mod posibil odată cu reluarea operațiunilor."

  • Lista prevede, de exemplu, ca toți angajații să poarte o mască la intrarea în fabrică. Acest lucru este valabil și pentru personalul extern. ŠKODA AUTO va pune la dispoziția tuturor colegilor măștile necesare, care trebuie să fie purtate în orice moment la locul de muncă. Fiecare schimb a fost alocat cu timp suplimentar pentru curățarea instrumentelor, telefoanelor și tastaturilor, precum și a oricăror materiale și suprafețe. În plus, toate zonele vor fi curățate și dezinfectate chiar mai des. De asemenea, ŠKODA AUTO a adus unele modificări operațiunilor zilnice pentru a proteja angajații. Acestea includ adaptarea modului de funcționare a personalului care face naveta și modificarea procedurilor la porțile fabricii, punctele de recepție și la cantine, precum și modul de înregistrare a programului de lucru. Au fost prevăzute și alte dispoziții pentru ca personalul din producție să lucreze în echipe mai mici și fixe. Informațiile privind schimbarea turelor trebuie să fie cât mai scurte și au fost puse la dispoziție mai multe zone de recreere pentru a menține contactul personal și riscul de infecții la un nivel minim.
  • Dacă este posibil, angajații sunt încurajați să lucreze de acasă, iar numărul de persoane prezente în birou în același timp a fost redus pentru a se asigura că o distanță sigură poate fi păstrată față de ceilalți. Din nou, este important ca personalul să iasă în pauză unul după altul pentru a proteja sănătatea forței de muncă în cel mai bun mod posibil. Alături de aceste precauții, trebuie luate măsuri generale de precauție și recomandări de igienă - cum ar fi abținerea de la agitarea mâinilor, spălarea periodică sau dezinfectarea mâinilor și evitarea atingerii feței cu mâinile.
  • Precauțiile care trebuie luate după reluarea producției sunt stabilite în trei etape. Până la o notificare suplimentară, etapa 1 prevede că toate măsurile se aplică integral. În etapa 2, anumite dispoziții vor fi ridicate. Etapa 3 va permite o ușurare ulterioară, treptată, a măsurilor pe o perioadă lungă de timp, asigurându-se că aceasta se va face în mod responsabil și într-o manieră care să mențină oamenii în siguranță. La un moment adecvat, sfârșitul acestei a treia faze va permite reluarea operațiunilor normale zilnice, ceea ce înseamnă orice restricții aplicabile în prezent la intrarea în fabrică, de exemplu pentru vizitatori, vor fi ridicate.
  • ŠKODA AUTO își informează angajații despre măsurile de protecție din toate fabricile sale din Cehia, folosind pliante și afișe, precum și canalele sale digitale, care conțin videoclipuri informative scurte. Managerii vor familiariza, de asemenea, membrii echipelor lor cu precauțiile specifice de securitate care se aplică pentru departamentele respective.

Mega Auto, reprezentanța ŠKODA în Iași, a întreprins la rândul său măsurile necesare pentru a-și proteja angajații și clienții. Vă reamintim că showroom-ul nostru este un spațiu sigur. 

Echipa Mega Auto-ŠKODA Iași este la dispoziția dumneavostră pentru orice alte informații

Costin
Jalba

Director Vânzări

Bogdan-Ioan
Nour

Director Service

Sergiu-Alexandru
Dutca

Șef Atelier Mecanică

Sorin
Baciu

Șef Atelier Tinichigerie

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.