“Tsunami” pe piata auto ieseana

 

Intr-un an in care pe plansa de sah a industriei auto mondiale s-au facut mutari semnificative, a venit momentul ca Grupul Mega Auto – ATI Motors Holding sa faca propria mutare. Noutatea absoluta este aceea ca dupa 15 ani in care Mega Auto a reprezentat in cel mai bun mod posibil brandul Toyota in Iasi, dealerul iesean pune punct colaborarii cu importatorul Toyota in Romania.

 

Dintre mai multe branduri care au fost in discutie cu managementul Grupului Mega Auto – ATI Motors Holding, numele noului brand ce va fi preluat in portofoliu este Skoda. Astfel, pe langa Ford si Volvo, grupului iesean i se mai adauga un brand extrem de apreciat si bine vandut la nivel national si european.

 

Cu siguranta nu a fost usoara decizia de a renunta la brandul Toyota dupa 15 ani in care Mega Auto a fost cel mai bun dealer din reteaua Toyota Romania, fiind dealerul din provincie cu cele mai mari vanzari si cea mai buna activitate de service. Certificarea competentelor echipei Mega Auto si calitatea serviciilor oferite clientilor s-a realizat si la nivel european, prin castigarea premiilor Total Quality Management, The Bizz, Ichiban – premii care au confirmat si reconfirmat ulterior ca Mega Auto avea cei mai multumiti clienti din reteaua Toyota. In esenta, aceasta a si fost strategia Mega Auto in toti acesti ani: satisfactia clientilor pusa mereu pe primul loc, pentru a avea succes pe termen lung.

 

Firma ieseana nu va mai semna un nou contract de dealer cu importatorul Toyota din Romania, dupa expirarea celui existent la sfarsitul lunii septembrie, si va vinde direct sub brandul Luxury Hybrid&Electric Cars modele hibrid, hibrid plug-in si electrice. ”Toyota are in Romania o cota de piata scazuta, de aproximativ 3% si este importator independent, in timp ce Mega Auto a atins cote de piata de pana la 9% si a ocupat ani la rand o pozitie in top 3 branduri de import. In ultima perioada, politica importatorului nu mai rezoneaza cu principiile Mega Auto”, a declarat Gabriel Manolache, presedintele grupului Mega Auto – ATI Motors Holding.

 

Prezentam in continuare declaratia dealerului iesean:
Viziunea noastra a fost mereu aceea de a deveni cea mai apreciata companie din domeniul auto, pentru produsele si seviciile oferite, indiferent de zona in care ne desfasuram activitatea. Valorile pe care ne bazam activitatea sunt: respectul pentru oameni, corectitudinea si transparenta.

 

Respectul pentru oameni a fost mereu prezent in activitatea noastra, atat pentru clienti, cat si pentru angajati. Ne-am respectat clientii si mediul in care ne desfasuram activitatea, am incercat sa grabim schimbarea mentalitatii si am investit foarte mult in primul showroom dedicat exclusiv masinilor de tip hibrid, insa trebuie sa ne adaptam pietei in care vindem si clientilor carora ne adresam. Consideram ca este un dezavantaj la nivel de business sa ai o gama de motorizari si modele care nu acopera toate nevoile pietei. Trebuie sa ne respectam si angajatii si parteneriatul pe care il avem cu ei pe termen lung, nu sa imitam politica de business a importatorului, axata pe propriul profit. Dupa experienta multor dealeri din tara care au intrat in insolventa sau au pierdut cladirile, noi alegem sa mergem mai departe, facand o schimbare benefica si pastrand echipa care in acesti 15 ani le-a oferit clientilor cele mai inalte standarde de calitate.

 

Corectitudinea ne-a caracterizat mereu si de aceea facem noi anuntul schimbarii, asumandu-ne faptul ca alegem sa mergem mai departe alaturi de brandul Skoda. Credem ca este cea mai buna alegere, completand perfect brandurile existente in portofoliu: Ford si Volvo. Cu siguranta clientii care vor sa beneficieze in continuare de serviciile deosebite oferite de echipele noastre, vor avea de unde sa isi aleaga modelul care li se potriveste.


Transparenta este un principiu definitoriu pentru noi si il aplicam atat in relatiile cu clientii, cat si cu toti partenerii nostri, in cel mai sincer mod. Am trecut peste ani de criza, de recall-uri la Toyota, daca ne aducem aminte de perioada 2008-2009, acela fiind doar inceputul, recall-urile continuand si astazi si afectandu-ne imaginea de brand dar si activitatea din service si profitabilitatea totodata. Mereu am fost transparenti in relatia cu clientii si le-am transmis toate informatiile pe care le aveam. Inclusiv declaratia aceasta este un exemplu de transparenta.

 

Domeniul auto se va schimba radical in urmatoarea perioada, iar grupul Mega Auto – ATI Motors Holding a fost deschizator de drumuri in multe privinte cand vorbim despre servicii si produse oferite clientilor. Grupul nostru a impus standarde greu de atins de concurenta si isi propune sa ramana prima optiune cand un client isi doreste mobilitate.

Un exemplu relevant este situatia din anul 2011, cand am renuntat la brandul Honda, care avea 3,2% cota de piata la Iasi. La nivel european incepuse declinul, astazi cota aceluiasi brand este de aproximativ 1% in Iasi. In acelasi an (2011) am preluat brandul Ford care avea o cota de piata in Iasi de aproximativ 4,5% si astazi are o cota de piata de peste 9,5%.

 

Luxury Hybrid&Electric Cars, brand al grupului Mega Auto – ATI Motors Holding, cu o experienta de peste 6 ani in comercializarea autoturismelor prietenoase cu mediul, continua sa ofere romanilor sansa de a beneficia de noile tehnologii hibrid, hibrid plug-in si electrice, prin afilierea la marii retaileri auto internationali, arondati direct producatorului, punand la dispozitia clientilor stocuri cu livrare imediata, la preturi corecte, un mix de marci si modele cu niveluri de echipare in premiera.

Mediul de cumparare si obiceiul clientului sunt intr-o dinamica permanenta, ceea ce ne provoaca si pe noi sa venim in intampinarea asteptarilor clientilor nostri prin implementarea unor noi metode si instrumente online.

 

Suntem optimisti si stim ca vom ramane prima optiune in mintea clientilor atunci cand acestia isi doresc servicii de calitate de la un partener in domeniul auto. Avem mare incredere in brandurile pe care le detinem deja: Ford are o evolutie impresionanta, inregistrand la nivel national cresteri spectaculoase, la Iasi clasandu-se pe prima pozitie la branduri de import din 2012 si pana in prezent, cu motoare extrem de competitive, productie inclusiv in Romania si o gama de comerciale care este lider absolut la nivel european; Volvo are cel mai bun an din istoria sa – Volvo XC 40 a fost desemnata Masina Anului in Europa, Volvo XC 60 a fost desemnata Masina Anului in lume, iar XC 90 nu poate fi depasit inca de alt model la nivel mondial privind standardele de siguranta. Ne-am indreptat atentia catre Skoda, un brand care dupa ce a fost preluat de grupul Volkswagen, s-a impus pas cu pas la nivel european si surprinde prin noile modele si calitatea produselor. Gama de modele si motorizari este variata si accesibila si credem ca putem sa ii reprezentam in Iasi la cel mai inalt nivel.

 

Daca in anul 2017 am livrat catre clientii grupului Mega Auto – ATI Motors Holding peste 800 de masini noi, anul acesta, datorita vanzarilor exceptionale inregistrate de Ford si Volvo, vom livra catre clientii nostri peste 900 de unitati, in conditiile in care Toyota este in scadere fata de anul trecut.
Sunt convins ca in anul urmator vom depasi cu mult pragul de 1000 de unitati cu Ford, Skoda, Volvo si Luxury Hybrid&Electric Cars.

 

Timpul va demonstra cine a facut mutarea strategica pe tabla de sah, insa istoria ne arata ca Grupul Mega Auto – ATI Motors Holding a castigat mereu cu strategia bazata pe satisfactia clientilor.

(Sursa: www.ziaruldeiasi.ro)