MEGA AUTO Noutati

Aici gasiti toate Noutatile de la MEGA AUTO.

 1. Noutati
 2. Premieră mondială: Noua ŠKODA ENYAQ iV este aici!
02.09.2020
PREZENTARE

Premieră mondială: Noua ŠKODA ENYAQ iV este aici!

ŠKODA a prezentat mult așteptatul SUV complet electric, ENYAQ iV. Noul model oferă o gamă largă de caracteristici practice și versiuni care se potrivesc fiecărui client.

ds

Primul SUV 100% electric de la ŠKODA va fi piatra de temelie a dezvoltării durabile viitoare a producătorului auto ceh. „ENYAQ iV este o adevărată piatră de hotar pentru marcă. Este prima noastră mașină electrică bazată pe platforma MEB. ENYAQ iV este fabricat în inima ŠKODA, Mladá Boleslav, aici în Republica Cehă și reprezintă următorul nivel al ŠKODA: transformare cu accent pe avansarea electrificării și digitalizare”, a declarat Thomas Schäfer, președintele consiliului ŠKODA, la premiera SUV-ului electric.

Principalele caracteristici ale modelului ŠKODA ENYAQ iV, dintr-o privire:
 

 • Sistemul electric de propulsie: ENYAQ iV dispune de un concept de propulsie absolut nou, ce face uz din plin de potențialul platformei auto modulare electrice MEB a Grupului Volkswagen. MEB este o așa-numită platformă de tip skateboard, în care bateria este încorporată în podea, pentru a economisi spațiu. Cele trei capacități diferite pentru baterie, cinci variante de putere, între 109 și 225 kW și tracțiunea spate sau integrală satisfac cele mai diferite cerințe și permit cele mai variate moduri de utilizare. Cu autonomii de până la 510 km* conform ciclului WLTP, ENYAQ iV este companionul ideal în cotidian. De asemenea, automobilul poate tracta remorci cu masa de până la 1.400 kg (pe înclinații de 8%) sau 1.200 kg (pe înclinații de 12%).
   
 • Siguranța: Printre noile sisteme de asistență se numără Travel Assist, care dispune acum de și mai multe funcții, precum și de Trained Parking și Remote Parking.
   
 • Exteriorul: ENYAQ iV beneficiază de un limbaj de design emoțional și dinamic, marcat de forță atractivă. Noul SUV se caracterizează prin proporții perfecte și spațiu generos. Astfel, interiorul oferă aproximativ la fel de mult spațiu ca ŠKODA KODIAQ, deși are o lungime mai mică decât ŠKODA OCTAVIA. Opțional, secțiunea frontală spectaculoasă cu grila mare a radiatorului poate deveni și mai spectaculoasă cu luminile Crystal Face, inclusiv funcția animată Coming Home/Leaving Home și farurile matrix full-LED. Blocurile optice spate full-LED includ luminile de semnalizare dinamice și, de asemenea, funcția animată Coming Home/Leaving Home.
   
 • Interiorul: Opțiunile Design Selection înlocuiesc liniile de echipare clasice și redefinesc astfel standardele pentru interior. Fiecare Design Selection creat de designerii ŠKODA dă naștere unui interior de bun gust aparte, ce permite tuturor ocupanților să se simtă în largul lor, incluzând materiale naturale, procesate în manieră sustenabilă, precum și materiale reciclate. Noua structură mai clară de opțiuni disponibile (zece pachete pe diferite teme și o serie de opțiuni individuale) permite personalizarea mai rapidă și mai facilă a interiorului, astfel încât acesta să se potrivească pe deplin gusturilor proprietarului.
   
 • Conectivitatea: Având diagonala de 13 inchi, ecranul central al modelului ENYAQ iV este mai mare decât la orice altă ŠKODA. Mai mult, noul SUV este în permanență on-line și este conectat în manieră inteligentă. Încărcarea bateriei și sistemul de aer condiționat pot fi controlate confortabil de la distanță, prin intermediul aplicației ŠKODA Connect.
   
 • Simply Clever: ŠKODA a dezvoltat și soluții Soluțiile Simply Clever specifice automobilelor electrice, ca de pildă dispozitivul de curățare a cablului de încărcare, un capac de protecție pentru conectorul pentru încărcare și un compartiment special sub podeaua portbagajului, destinat cablurilor de încărcare. Noua consolă centrală este dispusă pe două niveluri și este foarte spațioasă. Iar inserția ingenioasă are grijă ca pe podeaua dublă a portbagajului să fie mereu ordine. La ENYAQ iV, deja clasica racletă ŠKODA pentru îndepărtarea gheții este integrată în automobil, mai precis în hayonul său.
   
 • Încărcarea: MyŠKODA Powerpass le permite proprietarilor automobilului să încarce simplu și avantajos bateria la cele mai multe dintre punctele de încărcare din Uniunea Europeană, ei având nevoie pentru aceasta doar de un singur card. De asemenea, ŠKODA este implicată și în dezvoltarea rețelei Ionity de încărcare rapidă în întreaga Europă. Totodată, marca oferă trei versiuni diferite ale wallbox-ului ŠKODA iV pentru încărcarea de acasă. Folosind cablul pentru încărcare rapidă, proprietarii pot încărca ŠKODA ENYAQ iV și de la stațiile de încărcare rapidă.
 • Design impunător

Designul noului model este progresiv, echilibrat și sigur pe sine. „În ENYAQ iV, am avansat în continuare secțiunea frontală tipică ŠKODA - a cărei caracteristică deosebită este Crystal Face. Combinat cu limbajul de design emotiv și un aspect izbitor de robust, care este, de asemenea, întărit de roțile mari, noul nostru ENYAQ iV reprezintă un adevărat punct de atracție care dă un ton nou”, spune Oliver Stefani, designerul șef ŠKODA, care descrie aspectul noului SUV.

 

Un element nou de design al SUV-ului electric este grila radiatorului Crystal Face, ce vine ca și dotare opțională. Grila tradițională ŠKODA este îmbunătățită cu un efect de cristal și este iluminată din spate de un total de 130 de LED-uri care conferă mașinii o notă aparte, în timp ce funcțiile Coming / Leaving Home vor avea animații originale.

Ampatamentul lung (2.765 mm) cu capota frontală relativ scurtă demonstrează faptul că interiorul va fi spațios, în timp ce părțile musculare și linia de acoperiș care coboară treptat sunt un indiciu pentru aerodinamica excelentă a mașinii. Măsurând 4.649 x 1.879 x 1.616 mm, ENYAQ iV are dimensiuni similare cu SUV-ul tradițional KODIAQ, dar stilul său este și mai dinamic. Acest lucru este accentuat de noile roți de 18 "până la 21". Coeficientul de tracțiune de la 0,27 este remarcabil pentru categoria SUV-urilor.

 • 5, 3, 2

Noua mașină electrică va fi disponibilă în 5 varinate de motorizări, 3 tipuri de baterie și 2 tipuri de tracțiune. Modelul de bază este ENYAQ iV 50 cu motor electric de 109 kW și tracțiune pe spate. Bateria acestei versiuni are o capacitate de 55 kWh (52 kWh net) și o autonomie de 340 de kilometri în ciclul WLTP. ENYAQ iV 60 are o baterie de 62 kWh (58 kWh net). Combinat cu un motor electric de 132 kW, acesta oferă o autonomie de până la 390 de kilometri. ENYAQ iV 80 este a treia versiune cu tracțiune spate. Are un motor electric de 150 kW și un cuplu de până la 310 Nm. Capacitatea bateriei este de 82 kWh (77 kWh net) și această versiune oferă cea mai lungă autonomie maximă de 510 kilometri (în ciclul WLTP) la o singură încărcare. Cele două versiuni cu tracțiune integrală au, de asemenea, cea mai mare baterie. ENYAQ iV 80X, cu un al doilea motor electric pe puntea față, oferă o putere totală de 195 kW, în timp ce sportul ENYAQ iV RS are o putere de 225 kW. Ambele versiuni au o autonomie de până la 460 de kilometri în ciclul WLTP.

Model ENYAQ 50 iV ENYAQ 60 iV  

ENYAQ 80 iV

ENYAQ 80x iV ENYAQ RS iV
Sistem de tracțiune 4x2 4x2 4x2 4x4 4x4
Putere max. 109 kW 132 kW 150 kW 195kW 225 kW
Cuplu max. 220 Nm 310 Nm 310 Nm 425 Nm 460 Nm
Accelerație (0-100 km/h) 11,4 s 8,7 s 8,5 s 6,9 s 6,2 s
Viteză max. 160 km/h 160 km/h 160 km/h 160 km/h 180 km/h
Autonomie WLTP 340 km 390 km 510 km 460 km 460 km

* toate datele sunt preliminare

 • Siguranța: noi sisteme de asistență și până la 9 airbag-uri
 • ŠKODA ENYAQ iV oferă niveluri extrem de ridicate de siguranță activă și pasivă și numeroase sisteme de asistență inovatoare
 • SUV-ul electric este prima ŠKODA ce oferă head-up display-ul cu realitate augmentată
 • Noi sisteme de asistență pentru manevrele de parcare

Dispunând de numeroase sisteme de asistență și de până la 9 airbag-uri, ENYAQ iV asigură cel mai ridicat nivel de siguranță activă și pasivă. De asemenea, noile sisteme pentru parcare simplifică în mod considerabil și manevrele de acest tip.

ŠKODA le oferă clienților care optează pentru ENYAQ iV întregul său portofoliu de sisteme inovatoare de siguranță și asistență. Astfel, SUV-ul poate avertiza automat când apare riscul de coliziune cu alte vehicule, cu pietoni sau bicicliști sau cu obstacole fixe, putând în mod ideal să prevină complet producerea accidentelor sau cel puțin să reducă la minimum urmările lor. Ocupanții sunt protejați de până la 9 airbag-uri în cazul unui accident. Sistemul de protecție proactivă a ocupanților automobilului Crew Protect Assist pretensionează automat centurile de siguranță la frânarea de urgență și închide geamurile și plafonul panoramic glisant în cazul în care este determinat riscul unei coliziuni iminente sau dacă autoturismul riscă să derapeze sau să se răstoarne.

ENYAQ iV este echipat în dotarea standard cu faruri LED și cu blocuri optice spate cu LED, iar farurile full-LED Matrix și blocurile optice spate full-LED cu lumini în forma literei C sunt oferite ca dotări opționale. Fiecare modul al farurilor LED Matrix conține câte 24 de LED-uri ce pot fi controlate separat și permit celui de la volan să conducă în permanență cu luminile de drum activate, fără a-i deranja însă pe ceilalți participanți la trafic. Tehnologia inteligentă folosește o cameră video pentru a detecta traficul din sens opus, dar și persoanele și obiectele care reflectă lumina. Este folosită și o unitate de comandă ce aprinde și stinge instantaneu segmentele fascicolului.

Head-up display cu două zone de proiecție

ENYAQ iV este prima ŠKODA ce poate fi echipată cu un head-up display cu funcție de realitate augmentată. Acesta proiectează informațiile în două zone diferite. Suplimentar față de viteza curentă și de indicatoarele de circulație detectate, pe parbriz pot fi astfel proiectate informații de la sistemele de asistență și instrucțiunile de navigație. Zona aceasta de proiecție este situată deasupra planșei de bord, în câmpul vizual imediat al șoferului. Zona de proiecție pentru realitatea augmentată este mai mare și este poziționată mai sus pe parbriz, de asemenea, într-o zonă bine vizibilă șoferului. Imaginea este direcționată spre carosabil, în fața automobilului, afișând simboluri mai mari, precum săgețile direcționale ce indică instrucțiunile de navigație, informațiile sistemului Adaptive Lane Assist sau ale tempomatului Adaptive Cruise Control, precum și indicatoarele de circulație sau avertizările. Șoferul poate ajusta în mod intuitiv din meniul sistemului de infotainment poziția zonei de afișare pe ecran, poate seta culorile și luminozitatea și poate selecta informațiile care să fie afișate.

Noile sisteme inovatoare de asistență cresc nivelul de siguranță

De pildă, în cazul riscului iminent de coliziune cu un pieton, un biciclist sau cu un alt vehicul, asistentul pentru evitarea coliziunilor Collision Avoidance Assist susține șoferul prin amplificarea automată a asistării direcției, pentru a putea preveni accidentul printr-o manevră amplă și controlată de evitare a obstacolului. La virarea spre stânga în intersecții, asistentul pentru virare Turn Assist detectează din timp autovehiculele care vin din sens opus și avertizează șoferul când e cazul, putând chiar opri automobilul dacă e nevoie. Asistentul de avertizare la ieșirea din mașină Exit Warning alertează ocupanții automobilului când se deschide o portieră și din spate se apropie alt autovehicul sau un biciclist. Avertizarea va fi sonoră și vizuală, sub forma unei lumini pe interiorul carcasei oglinzii exterioare.

Travel Assist cuprinde tempomatul Adaptive Cruise Control, funcția Adaptive Lane Assist inclusiv funcția de recunoaștere a șantierelor rutiere, asistentul pentru ambuteiaje Traffic Jam Assist și Emergency Assist. În varianta sa superioară, Travel Assist poate chiar prelua controlul lateral al direcției în spațiile înguste, folosind informații on-line actuale, inclusiv în orașe. Tempomatul Adaptive Cruise Control include în varianta sa predictivă și informații privind ruta din sistemul de navigație, precum și indicatoarele de circulație, și va putea, de asemenea, reacționa la obstacolele raportate prin intermediul sistemelor de informare on-line din trafic.

Funcții optimizate pentru Park Assist

Pentru a simplifica și mai mult manevrele de parcare, ENYAQ iV dispune de funcții extinse pentru sistemul Park Assist de parcare, care putea deja și până în prezent să preia controlul direcției pentru condusul pe și de pe locurile de parcare paralele și perpendiculare. Acum, fiind oferit într-o configurație și mai inteligentă, sistemul poate, de asemenea, frâna automat autoturismul și poate preveni coliziunile cu pietonii sau obiectele.

Funcția Remote Parking merge cu un pas chiar și mai departe și permite șoferului ca folosind smartphone-ul și aplicația ŠKODA Connect, să își direcționeze prin comenzi de la distanță automobilul ENYAQ iV pe locurile de parcare paralele și perpendiculare deosebit de înguste. Sistemul preia controlul direcției și frânează automat. Mai mult, Park Assist dispune acum și de o funcție de auto-învățare pentru parcare, funcția Trained Parking. Aceasta îi permite șoferului să își memoreze rutele până pe un loc de parcare frecvent utilizat, de exemplu într-o zonă de acces îngustă, dispusă într-un unghi strâns. Șoferul trebuie să îi ”arate” doar o singură dată automobilului cum trebuie să parcheze, pentru ca apoi sistemul să poată repeta din nou cu precizie această manevră, la simpla apăsare a unui buton. Și în acest caz, sistemul preia controlul direcției și al frânelor și previne coliziunile.

 

 • Conectivitatea: Display mare de 13 inchi, Digital Cockpit nou și servicii on-line specifice
 • Ecranul sistemului de infotainment oferit pentru ENYAQ iV impresionează cu o diagonală de 13 inchi, fiind cel mai mare din gama ŠKODA. Layout-urile afișajului pot fi personalizate și funcțiile sale pot fi controlate tactil, prin intermediul touch-slider-ului, al gesturilor multi-touch și din mișcările mâinii. Utilizatorul poate, de asemenea, face uz de asistentul vocal Laura, ce înțelege 15 limbi. Pentru 6 dintre aceste limbi înțelege chiar propozițiile rostite în limbaj natural fluent. Afișajul Digital Cockpit de 5,3 inchi are un design nou și prezintă șoferului cele mai importante informații, precum viteza, datele călătoriilor, instrucțiuni de navigație și informațiile sistemelor de asistență active. Șoferul poate, de asemenea, comuta între diferitele layout-uri folosind comenzile de pe volanul multifuncțional.

 

 • Alături de sistemul radio analogic, sistemul de infotainment poate recepționa și posturi radio digitale DAB, precum și posturi radio de pe internet sau în sistem hibrid. Folosind tehnologia SmartLink, Android Auto, Apple CarPlay și MirrorLink™, în sistem pot fi integrate wireless smartphone-urile, ce pot fi, de asemenea, încărcate inductiv când sunt așezate în Phone Box. Amplificatorul cu patru canale de 20 de wați asigură sunetul perfect. Pentru ENYAQ 50 iV, ce are ecran de 10 inchi cu touch keys, în dotarea standard sunt incluse 4 difuzoare, iar pentru ENYAQ 60 iV numărul acestora crește la 8. Sistemul de sunet CANTON ce are în total 12 difuzoare este oferit ca dotare opțională.

 

Funcții specifice automobilelor electrice și mereu on-line datorită eSIM-ului integrat

 • Conexiunea on-line permanentă asigurată de un eSIM integrat permite susținerea multor funcții cu date din on-line. De pildă, funcția pentru Informații din trafic face uz de date on-line actuale, la fel ca navigația. Serviciile on-line mobile ŠKODA Connect ample oferă, de asemenea, funcții specifice automobilelor electrice. Aceasta înseamnă că, prin intermediul aplicației ŠKODA Connect sau al portalului web, utilizatorul poate controla de la distanță, de asemenea, încărcarea bateriei, poate porni sistemul de aer condiționat înainte de a porni la drum sau poate seta diverse funcții la anumite ore. De asemenea, conexiunea la internet permite actualizările de hărți și pentru soft.
 • Selecție de dotări și funcții Simply Clever
 • Pachetul pentru dormit
 • Cârligul de remorcare retractabil electric
 • Compartimentul de depozitare în portierele din față, cu umbrelă
 • Plasele pentru portbagaj cu deschidere facilă SigmaQuick
 • Jaluzele retractabile pentru geamurile ușilor spate
 • Două conectoare USB-C și o priză de 230 V în spate
 • Hayonul electric cu funcție tip-to-close și pedală virtuală
 • Două buzunare pentru smartphone pe spătarele frontale
 • Măsuțe rabatabile pe spătarele scaunelor din față
 • Podea falsă și ajustabilă în portbagaj
 • Suportul pentru tichete montantul A
 • Spații pentru sticle de 1,5 litri în portierele din față și din spate
 • Sistemul electric de blocare pentru siguranța copiilor
 • Racleta pentru gheață cu dispozitiv de măsurare a profilului anvelopelor, pe interiorul hayonului
 • Ecosistemul ŠKODA iV: Totul sub un singur acoperiș
 •  MyŠKODA Powerpass permite încărcarea în întreaga Europă, folosind un singur card
 •  ŠKODA investește în extinderea infrastructurii de încărcare și în reciclarea bateriilor
 •  Sunt disponibile trei variante diferite de wallbox-uri ŠKODA iV

Trei wallbox-uri ŠKODA iV diferite și rețeaua Ionity de încărcare rapidă

ŠKODA oferă trei versiuni diferite ale wallbox-ului ŠKODA iV pentru încărcarea de acasă. ŠKODA iV Charger este versiunea de bază, potrivită pentru utilizarea casincă. ŠKODA iV Charger Connect dispune și de conexiuni LAN și WiFi pentru a putea controla și de la distanță procesul de încărcare prin intermediul aplicației ŠKODA Connect. Această versiune a wallbox-ului are și cititor RFID pentru prevenirea utilizării neautorizate, de exemplu, în parcările rezidențiale. ŠKODA iV Charger Connect+ poate, de asemenea, comunica cu un server prin intermediul rețelei de telefonie mobilă și al conexiunii LTE și este echipat cu un contor de electricitate certificat, suplimentar față de cititorul RFID. Astfel, utilizarea energiei poate fi urmărită permanent din aplicația ŠKODA Connect. Fiecare wallbox dispune de serviciu de instalare și sunt disponibile, de asemenea, persoane de contact cărora le pot fi adresate întrebări tehnice încă din prealabil. Adițional, folosind cablul pentru încărcare rapidă, proprietarii își pot încărca ŠKODA ENYAQ iV și de la stațiile de încărcare rapidă. De asemenea, ŠKODA este implicată și în dezvoltarea rețelei Ionity de încărcare rapidă în întreaga Europă.

 • 125 de ani de ŠKODA: aniversarea este marcată prin modelul special ENYAQ iV Founders Edition

›   Ediția specială Founders Edition limitată la 1.895 de exemplare omagiază istoria de 125 de ani a companiei

›   Istoria ŠKODA a început în urmă cu 125 de ani cu Václav Laurin și Václav Klement

Modelul Founders Edition dispune de o dotare deosebit de generoasă

Placheta cu numărul ediției este aplicată pe volanul îmbrăcat în piele, pentru a confirma că acest automobil atât de bogat echipat face parte dintr-o ediție limitată. Founders Edition este disponibil în varianta ENYAQ 60 iV sau ENYAQ 80 iV cu jante Aquarius de 21 de inchi și poate fi comandat cu nuanța exterioară Negru Magic sau Argintiu Arctic. În dotarea standard, modelul special are inclus Crystal Face și măști sport în față și în spate. Rama grilei radiatorului, ramele geamurilor și barele de pe plafon sunt finisate în negru gloss, la fel ca difuzorul din spate. Înscrisul de pe hayon este negru și aripile din față poartă emblema specială ce marchează modelul ca făcând parte din seria limitată Founders Edition. La interiorul ecoSuite Design Selection, bandourile decorative sunt finisate în Negru Piano, iar planșa de bord are două nuanțe. Scaunele sunt acoperite cu aceeași piele Cognac ca și celelalte modele ecoSuite și au cusături decorative Bej Stone. Covorașele negre au paspoal maro Cognac. Ca alternativă, pentru tapițerie este disponibilă și pielea neagră cu elemente contrastante maro Cognac.

 

De la fabrică de biciclete, la producător auto internațional

După înființarea companiei în anul 1895, Václav Laurin și Václav Klement au produs inițial cu succes biciclete și motociclete. Primul automobil l-au prezentat în 1905: Voiturette A. Acum, 115 ani mai târziu, ŠKODA este activă în peste 100 de țări și în 2019 a livrat 1,24 de milioane de automobile clienților din întreaga lume. Alături de companie în sine, în anul 2002 își sărbătoresc aniversări rotunde și anumite modele esențiale în istoria mărcii: ŠKODA 935 Dynamic din 1935, prima ŠKODA OCTAVIA COMBI prezentată în 1960, ŠKODA 110 R din 1970 și prima ŠKODA FABIA COMBI din 2000.

 

Bogdan
Crasneanu

Reprezentant Vânzări

Ionut
Rusu

Reprezentant Vânzări

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.