STIRI DE LA SKODA
14.12.2019

Cum ne ajută dotările Simply Clever de la ŠKODA  iarna?

Funcțiile Simply Clever îi ajută pe șoferi în lunile de iarnă oferind soluții inovatoare ce sporesc siguranța și confortul
Simply Clever

Mulțumită caracteristicilor inovatoare Simply Clever, șoferii ŠKODA sunt bine pregătiți pentru temperaturile extrem de scăzute, îngheț sau zăpadă. Mașina dumneavostră poate fi pregătită corespunzător și în timp util pentru temperaturile scăzute la dealerul dvs. local, Mega Auto. (DN 28 Iași – Târgu Frumos, Km 10). 

În lunile de iarnă avem parte de provocări suplimentare: se întunecă mai devreme, temperaturile sunt mai scăzute, iar zăpada și gheața cer toată atenția șoferului și un stil de conducere prudent și vigilent. Oricine și-a pregătit vehiculul la timp pentru iarnă, are un avantaj semnificativ. Dealerii ŠKODA oferă un program în acest sens. Acesta testează funcționalitatea tuturor componentelor legate de siguranță; verifică antigelul radiatorului și dacă bateria funcționează suficient de bine pentru a alimenta motorul de pornire chiar și după nopțile cu multe grade cu minus. În plus, schimbarea anvelopelor de iarnă este la fel de importantă ca și prezența unei cantități suficiente de antigel în sistemul de spălare al parbrizului.

Majoritatea șoferilor își încep ziua curățând gheața și zăpada de pe mașină. Acest lucru face ca racleta depozitată în capacul de alimentare a fiecărui model ŠKODA, să fie indispensabilă.

O altă caracteristică Simply Clever este rigla ce măsoară adâncimea de rulare a anvelopelor. Anvelopele de iarnă ar trebui să aibă un profil de cel puțin patru milimetri, astfel încât să aibă o aderență suficientă pe terenul acoperit cu zăpadă. Cei adesea prinși în trafic iarna ar trebui, de asemenea, să alimenteze regulat lichidul de spălarea al parbrizului. Doar atunci ștergătoarele de parbriz pot oferi o vedere clară a drumului în orice moment. Noile modelele ŠKODA precum SCALA sau KAMIQ oferă un plus simplu, dar foarte convenabil. Rezervorul de apă de spălare are un capac special care se deschide într-o pâlnie. Antigelul și apa pot fi turnate fără a vărsa vreo picătură, prevenind scurgerea pe podea prin compartimentul motorului. Funcția este de asemenea disponibilă ca și accesoriu original pentru toate celelalte modele ŠKODA.

Umbrela este, de asemenea, un însoțitor foarte util pe timp de iarnă: este bine să știți că toate vehiculele ŠKODA au una ca și dotare Simply Clever. Este amplasată într-un compartiment din ușa șoferului și este întotdeauna la îndemână. Vestele de siguranță găsite în fiecare compartiment pentru ușă aduc, de asemenea, un plus valoare. O lanternă LED portabilă, ce este integrată și încărcată în portbagaj, oferă lumină în întunericul iernii. Este standard, de exemplu, la noul model ŠKODA KAMIQ începând cu nivelul de echipare Ambition

În plus, față de aceste caracteristici Simply Clever, vehiculele ŠKODA au numeroase alte caracteristici care asigură un anumit confort și o siguranță sporită în timpul iernii. Geamurile frontale încălzite, oglinzile exterioare și duzele de spălare asigură vederea liberă în orice moment, iar sistemul de spălare al parbrizului funcționează în mod fiabil chiar și la temperaturi de îngheț. Un confort și mai mare este asigurat de un volan încălzit opțional sau de o încălzire auxiliară, care poate fi controlată de la distanță de un smartphone prin intermediul serviciilor online ŠKODA Connect.