SFATURI
16.12.2019

Checklist pentru vacanța de iarnă

Cu toții aștepăm nerăbdători vacanța de iarnă. În același timp, vrem să plecăm fără griji de acasă, cu mașina pregătită de drum. Mergi fără griji în vacanță după ce ai bifat toate punctele de pe checklist-ul nostru.
Karoq Iarna

CABLU DE REMORCARE - Ocupă puțin spațiu și nu cântărește aproape nimic, dar este de neprețuit iarna. Este un element salvator indiferent dacă ești cel care rămâne blocat sau dacă ajuți pe cineva care se află într-o situație la fel de neplăcută.

ȘTERGĂTOARELE ȘI LUMINILE FUNCȚIONEAZĂ CORESPUNZĂTOR - Aceasta este regula de bază a condusului în condiții de siguranță, iar condițiile solicitante de iarnă (ploaie și zăpadă, murdărie, sare pe carosabil și nu în ultimul rând apusul devreme) vă vor testa ștergătoarele și luminile.

BATERIA ÎN CONDIȚIE PERFECTĂ - Bateria mașinii este testată și ea iarna. Dacă nu este în stare bună, o noapte de îngheț este suficientă pentru a vă împiedica să mai porniți mașina dimineața.

LANȚURI PENTRU ZĂPADĂ - În timpul iernii, acestea sunt obligatorii chiar și pentru vehiculele cu tracțiune integrală. Montarea lor este ușoară dacă exersați în avans. Lanțurile de zăpadă trebuie să fie potrivite pentru diametrul anvelopelor autoturismului dumneavoastră.

RACLETĂ - În timpul iernii, veți avea nevoie de acest accesoriu mai des decât v-ați dori. Din fericire, șoferii ŠKODA îl pot găsi în interiorul capacului rezervorului de combustibil, ca și dotare standard pentru toate modelele.

CONSTAT AMIABIL - Formularul oficial european de declarare a accidentului sau constatul amiabil nu face parte din echipamentul obligatoriu, dar acesta va poate facilita în mod substanțial discuțiile potențiale cu companiile de asigurări în caz de accident.

„PACHETUL SALVATOR” - Poate suna un pic amuzant să ai un astfel de pachet în mașină, ce este format din: o lopată pliabilă, o pătură, un termos, un baton de ciocolată, o lampă de frunte, mănuși de lucru de iarnă și chiar o pereche suplimentară de șosete, dar numai până când veți avea nevoie cu adevărat de ele.

COMPLETEAZĂ LICHIDUL DE PARBRIZ! - Amestecul de lichid de parbriz împiedică înghețarea potențială a sistemelor de spălare a parbrizului atunci când este utilizat nediluat. Funcționează până la –25 ° C.

URMĂTOAREA INSPECȚIE DE SERVICE - Verificați data și kilometrajul rămase înainte de următoarea inspecție periodică de service, astfel încât nu va trebui să vă faceți griji în timpul călătoriei.